Perelada

V Castillo Perelada sa víno vyrábalo od stredoveku, ako sa uvádza v niekoľkých dokumentoch a pergamenoch z tohto obdobia. Keď Miguel Mateu kúpil tento súbor pamiatok v roku 1923, jeden z jeho hlavných cieľov bolo oživiť vinársku tradíciu, tradíciu, ktorá je živšia v týchto dňoch ako po iné obdobia. Vinárstvo používa najmodernejšie technológie na dosiahnutie špičkových svetových vín. Je to výsledok úsilia na rôznych frontoch. Základná myšlienka je výber a výsadba kvalitných viníc a tiež budovanie veľmi silného technického tímu. Rodina vyvinula veľké úsilie v oblasti výskumu a vývoja, prostredníctvom ktorého sa snaží čo najlepšie využiť neuveriteľný potenciál, ktorý ponúka Empordà. Empordà je malá oblasť, kde existuje vysoká rôznorodosť pôd, ktorá sa nachádza iba na niekoľkých miestach vo svete. Bridlicové svahy i pôdy z údolia Sandy dávajú vínu výnimočné nuansy. Tieto pozemky majú dlhoročné svedectvo ako sa pestuje vinohrad a dorába víno. Heterogenita pozemku, na ktorom rastú vinice, umožňuje Castillo Perelada získať hrozno so širokou škálou odtieňov.
Perelada