Fournier Père & Fils

Claude Fournier patrí už ku 10. generácii vyrábajúcej víno. Po mnohých rokoch tvrdej práce, sa dostalo vinárstvo – Fournier Pére et Fils – na pomyselný vrchol a radí ku najvýznamnejším producentom v Sancerre. Spolu s bratom Jacquesom, ktorý sa stará o vinohrady, rodina neúnavne vyrába vysoko kvalitné vína. Syn pána Fourniera, Thibaut a jeho manželka Stephanie teraz pripojili k rodinnej tradícii a pomáhajú pri výrobe i predaji. Dcéra Aude a jej manžel Guillaume Pinson tiež vstúpili do rodinného vinárstva a venujú sa marketingu a jeho rozvoju. Fournierovci taktiež kombinujú rodinnú vinársku tradíciu s modernými technológiami. Tie zahŕňajú napríklad na mieru zhotovené nerezové nádoby či moderný design vinárstva. Ručné triedenie hrozna a využitie gravitácie pri stáčaní zabezpečujú jemnosť muštu. Za posledných 50 rokov sa rozrástlo vinárstvo Fournier z 13 na 222 akrov, nachádzajúcich sa v Sancerre, Pouilly Fumé a Menetou Salon. Vinice v Sancerre zahŕňajú najlepšie polohy v obciach Verdigny, Sancerre, Bue a Maimbray. To umožňuje vinárstvu vyrábať sofistikované a komplexné moky. Toto vlastníctvo im tiež umožňuje kontrolovať každý detail v procese - od výsadby viniča, používania len toho najlepšieho hrozna pre ich vína i celú cestu plnenia do fliaš. A pokiaľ Jacques a Claude vynikajú vo svete vinárstva, ich bratranec Daniel dokonale spája ich cesty - v kuchyni. Je majiteľ a šéfkuchár v najlepšej reštaurácii v Sancerre, La Tour. Ocenenej jednou Michelinskou hviezdou.
Fournier Père & Fils