Artzner

Bohatá gastronomická tradícia vo výrobe paštét z Alsaska je uznávaná šéfkuchármi z celého sveta. Toto unikátne kulinárske umenie pochádza z roku 1803, kedy Philippe Edouard Artzner otvoril v Štrasburgu obchod s kačacou a husacou pečeňou. Jeho syn Edouard prišel v roku 1850 s nápadom vyrábať paštétu typu foie gras uloženú do kameninovej nádoby. Jedinečnost a prvotriedna kvalita ohromila francúzsky královský dvor natoľko, že sa firma Artzner stala exkluzívnym dodávateľom kráľovského dvora. Vďaka tejto vynikajúcej reputácii s foie gras sa značka Edouard Artzner stala klenotom francúzskej gastronómie. Do dňešného dňa sa všetky produkty vyrábajú podľa dlhoročnej tradície tak, aby nič nestratili na svojej legendárnej povesti a boli stále vyhladávané ďalšími generáciami šéfkuchárov z celého sveta. V našom portfóliu nájdete viacero druhov paštét, ktoré odporúčame otvoriť aspoň 15 minút pred servírovaním. Rôzne druhy marmelád alebo chutney umocnia kulinársky zážitok. Vrelo odporúčame spojenie foie gras s dezertným vínom alebo Champagne, ktoré patrí medzi najznámejšie gastronomické párovanie jedla a vína.

Artzner